Kunst in de openbare ruimte

Drie gebruikte zuilen

Drie gebruikte zuilen

Kunstenaar: Wim Korvinus
Straatnaam: Elandweg 40, bij ingang van de L.A. Minderhoudhoeve
  Swifterbant
Materiaal: Metaal
Jaar van plaatsing: 1985

Omschrijving:
Het kunstwerk staat op het voorterrein van de ir. A.P. Minderhoudshoeve.

Het kunstwerk is rijk aan verwijzingen naar het huidige landschap en de vroegere Zuiderzee. De keuze van het materiaal heeft te maken met de 3 vormen die erbij liggen alsof een reus een primitieve ploeg door de velden van de proefboerderij heeft getrokken.

Het idee van 3 gebruikte zuilen was om met 3 steeds kleinere achter elkaar liggende schuine verticale lijnen het perspectief te versnellen en hiermee de ingang van het terrein onder aandacht te brengen. De schuine stand roept associaties op met de invloed van de wind. Het is alsof een storm de koren op het veld doet buigen. Ook kan er in de 3 lijnen een verwijzing naar door de wind geteisterde scheepsmasten gezien worden. De metalen staven trekken voren in het landschap, zoals tractoren dat doen.

Wim Korvinus is geboren in 1948 te Beetsterzwaag en woont in Arnhem. Hij heeft gestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten, afdeling monumentaal te Arnhem. Wim Korvinus is een omgevingskunstenaar. Zijn werk is vrijwel altijd aan een bepaalde situatie gebonden en de keuze van het materiaal laat Wim Korvinus daarvan afhangen.

Plattegrond: